Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


20.rész

2013.09.25

Csend honolt. Se az utcákon se a házakban nem lehetett, egy halk neszt se hallani. A hold már rég birtokba vette az eget, körülötte ezernyi kis csillag ragyogott, s ünnepelte őt, mintha csak egy király lenne. Égi uralkodó volt. Nick enyhén nyitott szájjal, halkan szuszogott. A kék, lenge paplan csak derékig takarta, szürke pólóján, sötét felírat virított. A hátán feküdt, karjait maga mellé kinyújtva, az egyik csuklójára fekete gyöngysor volt feltekerve, karkötő gyanánt. Másikon műanyag, feliratos karkötők voltak. A szekrényen elfekvő óra halkan kattant, elmúlt éjfél. Óra kattant, ajtó csapódott. A lány álmában nyammogva fordult az oldalára, majd lassan tágra nyitotta szemeit, melyek szinte világítottak a sötétben. Felült és karjával támasztotta meg magát, hallgatózott. A motoszkálás, Zoey szobája felöl jött, de a lány még sosem jött ilyen későn haza, ez nem volt rá jellemző. Nick karikás szemekkel, álmosan nézett az ajtó irányába. Nagyot ásított és visszadőlt, fel sem fogta igazán, hogy mi történt. A reggelek ismét rohanóssá váltak, mikor a lány kitiltása lejárt. Nick kapkodva próbált felöltözni, miközben fehér térdzokniját vette fel végig karmolta a lábát, körmét rágva rohant le a lépcsőn. 

Nick: Francis! Elmentem! – nyitott be a konyhába

A pulthoz rohant és lehúzta, az előre kikészített tejeskávéját, majd pihegve kirohant.

Francis: Még csak most?! Zoey már elindult! – kiabált utána

Nick pont, mint a testvére rohanni kezdett iskolája felé, magában a perceket számolva, és imákat mormolva. Tudta, hogyha most is elkésik, azt vágják a fejéhez, hogy többé ne is jöjjön. Lépte egyre hangosabbak lettek, végül pedig trappolva állt meg. Hangosan lihegve nézett fel, majd fáradtan körbe, haja már most kócos volt és a szemébe lógott. Levegő után kapkodva, teljesen szétesve próbálta eltűrni a haját, tenyerével, amire rálógott fehér inge. Egy pillanatra átfutott rajta a gondolat, hogy kihasználja erejének előnyeit, de megfogatta, hogy többé nem használja, ezt pedig nem akarta feladni. Mivel nem volt mit tenni, tovább rohant. A történelem tanárával egyszerre ért a terembe, ahová még pont beengedték, bár a kopasz tanár úr már most mérgesen mérte végig. A lány leült régen látott, megszokott helyére, összefonta a karjait és rájuk dőlve, lehunyt szemmel pihent, nem akart túl nagy aktivitást mutatni. A nap erős, meleg fénnyel sütött be az ablakon, szinte égette a lány arcát, végig csókolta Nick lehunyt szemeit, ajkait, hideg kezét. Akaratlanul is álomba szenderült, így még csak észre sem vette, hogy az óra megállt és mindenki őt kezdte szólítgatni. Csak a sokadik, hangos szóra nézett fel, álmos pillái tágra nyíltak, mikor szembe találta magát tanára dühös arcával. Tátott szájjal és döbbent szemekkel rémülten nézett körbe, kétségbe esve keresett valakit, bárkit, aki elmondja neki, mit kéne tennie, hogy mit rontott el.

Tanár úr: Hiíro kisasszony! Késik és alszik a tiltás utáni első napon! Nem szégyelli magát?! - emelte fel a hangját

Nick: É-én…öm…mi-mi volt a kérdés? – jelent meg szégyenlős, erőltetett vigyor az arcán

Tanár úr: A középkornál tartottunk, és hogy miért vállaltak a családok több gyereket! – sóhajtott és vont vállat

Nick meredten nézte a tanárt, még csak ötlete sem volt, hogy erre mi a válasz.

Nick: Hát…mert… akkoriban nem volt, se abortusz…se gumi? -  kérdezte akadozva, félénken

A tanár arcára egyszerre ült ki a döbbentség és a düh, arca egyre vörösebb lett, száját összeszorította. A háttérből elfojtott kuncogás hallatszott, az osztályból akaratlanul is előtört a nevetés. Történelem tanáruk gyilkos szemmel nézett körbe, majd dühöngve az asztalához rohant, ott pedig ledobta a könyvét.

Tanár úr: Most van elegem! El fogom intézni, hogy Hiíro kisasszony osztályfőnöki figyelmeztetésben részesüljön! – kiabált, arca eltorzult a méregtől

Nick megszeppenve pislogott, majd lehunyta a szemét és mély levegőt vett, hátra dőlt a székében miközben a tollával játszott.

Nick: Kettőt kérek tanár úr! – nézett fel vigyorogva 

 
 

 

Profilkép


Elérhetőség

Hiíro

Szerkesztő: Hiíro
Nyitás: 2o1o. o2. 22.
Zárás: ---
Az oldalról: Az oldalam az én saját
storymmal foglalkozik. SEMMI SEM
lopott, és kérlek TE se lopj. A képeket én csinálom és a storyt is én írom szóval, ha lopsz azt észre fogom venni!
Ui.: Nincs szükségem senkire sem! Talpra álltam egyedül is, köszönöm!.:)

MewChat
Statisztika

Online: 1
Összes: 256081
Hónap: 2923
Nap: 60